Wat je het meest mist na vakantie

Het is natuurlijk heerlijk om een paar keer per jaar op vakantie te gaan. Even helemaal tot rust komen in een prachtige tropische locatie of aan het strand in Frankrijk en Spanje. Geen stress en zorgen om werk en andere verplichtingen in ons leven. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen die terugkomen van vakantie weer moeten acclimatiseren. Er is zelfs sprake van een post vakantie depressie waar veel mensen last van hebben. Het kan moeilijk zijn om weer te gaan werken en wennen aan het gewone leven. In dit artikel bespreken we wat mensen het meest missen na de vakantie en hoe ze deze dingen in hun normale leven kunnen meenemen. Op deze manier minimaliseer je de kans op de depressie na de vakantie.

Niet werken

Dit is misschien wel een van de meest voor de hand liggende aspecten die mensen missen als ze terug zijn van vakantie, het feit dat ze weer aan het werk moeten. Toch spreekt het boekdelen. Ten eerste zijn er namelijk ook veel mensen die het zelfs tijdens de vakantie toch niet kunnen laten om met werk bezig te zijn. Dit zorgt ervoor dat ze eigenlijk nooit helemaal tot rust komen. Het is ook een goede les dat je wanneer je terug bent van vakantie je wekelijks ook een of twee dagen echt vrij moet nemen om niet met werk bezig te zijn. Ga in het weekend dus niet alsnog over werk zitten nadenken of taken uitvoeren. Als je er echt heel erg tegenop ziet om weer aan het werk te gaan na de vakantie dan moet je misschien een besluit nemen om ander werk te gaan doen.

De luxes

Een ander aspect van vakantie dat we ontzettend missen zijn de luxes. Dit zijn bijvoorbeeld de dingen die voor je gedaan worden, de dagelijkse roomservice en het feit dat je niks zelf hoeft schoon te maken. Daarnaast is zijn er ook veel kleine luxes zoals bijvoorbeeld het lekkere eten en een regendouche. Dit zijn douchekoppen die vaak in hotels en resorts in de badkamer zijn geïnstalleerd waar je het gevoel hebt dat het een zachte regen is die over je heen valt. Een leuk idee is om thuis ook zo’n douchekop te installeren en op deze manier toch een beetje het vakantiegevoel in huis te halen. Het is belangrijk om te genieten van je vakantie maar er is geen reden om na een vakantie in een depressie te belanden.  

Leave a comment