Vier redenen om Australië te bezoeken

Australië is een land en continent dat erg afgelegen ligt ten opzichte van de rest van de wereld. Zelf hoor ik niet veel over mensen die hier naartoe op vakantie gaan. Ik weet wel dat zij dan iets heel moois missen. Australië heeft veel verschillende geweldige trekpleisters die het een vakantie meer dan waardig maken. Ik kan je sterk aanraden om Australië een keer te bezoeken, en ik ga je met vier redenen uitleggen waarom.

Toeristische attracties

Australië heeft als land een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. In tegenstelling tot de meeste andere landen is Australië voornamelijk bevolkt door kolonisten, en is de originele bevolking relatief schaars. In het rappe tempo waarop Australië zich als land gevestigd heeft zijn er een aantal belangrijke en mooie bezienswaardigheden gebouwd. En het land heeft niet alleen deze bijzondere gebouwen zoals de opera van Sydney, maar ook belangrijke unieke plekken zoals het Great Barrier Reef. Dit soort bezienswaardigheden maken een bezoek aan Australië sowieso uniek.

De stranden

Onder surfers, duikers, en andere enthousiastelingen als het om stranden en oceanen aankomt is Australië al langere tijd een populaire plaats. Het gigantische land is aan alle kanten omringd door kustlijn, en heeft dan ook een belachelijk aantal stranden. Je kan elk soort strand wel vinden. Rotsen of zand, druk of verlaten, kliffen en noem het maar op. Of je nu all-inclusive aan het strand wilt liggen of met de camper tijdens een rondreis Australië zo veel mogelijk stille strandjes wilt ontdekken, het kan allemaal.

Sydney

Vaak wordt deze stad onterecht bestempeld als hoofdstad van Australië, en dat is niet zo gek. Sydney is waarschijnlijk de bekendste stad van Australië, en met goede reden. Sydney zelf heeft meer dan honderd verschillende stranden, het operahuis, en het is ook gewoon een gigantische metropool. Hier kan je prima vertoeven in een van de talloze hotels, en het nachtleven is ook als geen ander. Het water speelt een belangrijke rol in deze stad, en een rondvaartje met een boot door de stad is dan ook een dikke aanrader.

De natuur

Australië is gewoon ontzettend groot, dus het heeft veel verschillende landschappen. Aangezien het zo afgelegen ligt is veel van de flora en fauna ook uniek voor de omgeving. Het Great Barrier Reef is het bekendste koraalrif van de wereld, en het is werkelijk waar een indrukwekkend stukje natuur. Er zijn ook nationale parken waarin de natuur voor een groot gedeelte ongerept is. De kangoeroes zijn natuurlijk te vinden in dit soort parken, maar ook daarbuiten kan je er gerust een paar tegenkomen!

Leave a comment