Net terug van een stedentrip Reykjavik

Een hele goede vriendin van mij is sinds een paar weken terug van een stedentrip Reykjavik. Ze heeft tijdens haar studie eens een half jaar in IJsland gewoond en gestudeerd. Dit was voor haar een waanzinnige ervaring. Ze wilde er altijd al een keer weer naar terug gaan, maar dit bleek nooit echt te lukken. Er was altijd wel een reden om niet naar IJsland te gaan. Een paar maanden geleden was ze het zat. Ze ging wel gewoon alleen, want het werd nu echt tijd om het land nog eens te bezoeken. Omdat ze een tijdslimiet had waarin ze weg kon, en natuurlijk alleen ging besloot ze een stedentrip Reykjavik te boeken. Ze heeft een geweldige tijd achter de rug. Zo geweldig, dat ik heb besloten om ook een stedentrip te boeken! Misschien wil ze nog wel een keertje mee! In ieder geval heb ik de afgelopen weken eens wat onderzoek gedaan naar wat er in Reykjavik te beleven valt. Ook heb ik mijn vriendin natuurlijk om alle tips gevraagd. In deze blog vertel ik wat ik tot nu toe heb gevonden!

 

De stad Reykjavik

Reykjavik is natuurlijk de hoofdstad van IJsland. Het is een zeer goed te bereiken plek. Vanuit Nederland is het ongeveer 4 uur vliegen en dan ben je er al. Een cool feitje over Reykjavik is dat het de noordelijkste hoofdstad, en de meest westelijke hoofdstad van Europa. Het ligt net onder de poolcirkel. De naam van de stad komt van Rookbaai, wat gebaseerd is door de eerste bewoner op de stoom uit hete bronnen die overal in de omgeving te vinden zijn. Een van de belangrijkste en beroemdste kenpunten van de stad is de Hallgrimskirkja, een 20-eeuwse kerk. Deze kerk steekt ver boven de stad uit, en het is een aanrader om deze te beklimmen. Je kunt in de stad goed reizen met de bus. Er is in het hele land geen trein te vinden, dus je zult alles lopend of met de bus moeten doen. Gelukkig is de busdienst erg goed. De stad barst van de mooie gebouwen en musea, dus een cultuur liefhebber kan er goed terecht. Ook zit er een prachtig concert-centrum waar het IJslands Symfonieorkest gezeteld is. Ook kun je goed shoppen in de hoofdstad. Als je een dag wat geks wil gaan doen bezoek dan het IJslands Fallologisch Museum. Dit is het enige penismuseum ter wereld!

 

Waarom een stedentrip Reykjavik zo’n lekker uitje is!

Een stedentrip Reykjavik is het perfecte uitje, zeker voor in de winter als je er een paar dagen tussenuit wil. IJsland staat natuurlijk bekend om de vele heetwater-bronnen, waardoor er een enorm groot wellness-cultuur is ontstaan. Je kunt dus heerlijk ontspannen. Daarnaast is een stedentrip Reykjavik zeer behapbaar. De reis is niet duur en duurt kort, dus je kunt zoveel mogelijk doen in een korte tijd. Ook is de stad niet te groot waardoor alles goed te bereiken is. Binnen een paar uur zit je in een totaal ander milieu en een andere cultuur, waardoor het voelt alsof je de halve wereld over bent! Het is dus echt een perfecte bestemming om even te ontsnappen aan de dagelijkse verplichtingen. Wacht dus niet lang en boek die stedentrip Reykjavik!

Leave a comment