Overstappen op LED verlichting? Wat LED je?

Steeds meer mensen kiezen voor LED verlichting in huis. LED verlichting is redelijk nieuw op de markt, maar heeft al vele consumenten overtuigd met haar voordelen en mooie designs. LED is de toekomst. En op lange termijn ook nog eens goed voor de portemonnee én de natuur. Lees hier over de voordelen van LED verlichting.

LED is energiezuinig

Allereerst is er het belangrijkste voordeel van LED verlichting waardoor veel mensen overstappen: LED is energiezuinig. Steeds meer mensen doen afstand van het gebruik van gloeilampen. Dit zijn namelijk de grootste energieverbruikers onder de lampen. LED lampen besparen al snel 80 tot 90% energie. Het is dus enorm aantrekkelijk om gloei- en halogeenlampen te vervangen met LED lampen. LED verlichting is zelfs een bewustere keuze dan spaarlampen. Je kunt zo'n 30 tot 50% besparen als je overstapt van spaarlampen naar LED.

Met LED creëer je sfeer

LED lampen zijn enorme sfeermakers. Je kunt met LED werkelijk alle kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld een moderne en smaakvolle sfeer creëren in elke ruimte met LED Downlights – inbouw, vierkant, rond. Met deze spots breng je instant een chique sfeer in de woonkamer. Het mooie aan LED Downlights is dat het een minimalistische look met zich meebrengt. Doordat de lampen in het plafond ingebouwd zijn ziet de ruimte er meteen strak uit en het plafond oogt hoger en dus ruimer, omdat er niets aan hangt. Je kunt bij het monteren zelf kiezen hoe intens het licht is van de spots en wat voor kleur het licht moet hebben. Bijvoorbeeld warm wit of koud.

LED gaat lang(er) mee

LED verlichting gaat veel langer mee dan conventionele verlichting. De gemiddelde levensduur van LED verlichting ligt op zo'n 20.000 branduren. Nu klinkt dat al als enorm veel. Maar als je het vergelijkt met de branduren van bijvoorbeeld de gemiddelde gloeilamp (namelijk zo'n 1000 uur) is de keuze lijkt me snel gemaakt. Zelfs een spaarlamp gaat bij lange na niet zo lang mee als een LED lamp, namelijk maar tot de helft. Nu is het nog maar de vraag of LED verlichting echt zo lang mee gaat als veel fabrikanten claimen, aangezien LED nog zo nieuw op de markt is. Maar de vooruitzichten zijn veelbelovend!

LED is brandveilig

LED lampen zijn een stuk veiliger dan conventionele lampen. Halogeen- en gloeilampen worden erg heet naarmate ze langer branden, en dit kan heel gevaarlijk zijn. LED lampen worden ook warm, maar bij lange na niet zo heet als conventionele lampen. Hierdoor is de kans op brandgevaar een stuk kleiner. Om deze reden kiezen steeds meer mensen daarom voor LED verlichting in de kerstboom in plaats van gewone lichtjes.

Leave a comment