Op grote afstand toch in contact blijven

Woon je ver weg of ben je moeilijk ter been? Dan is het soms lastig om in contact te blijven met bepaalde mensen. Dit kan soms voor eenzaamheid zorgen. In dit artikel geven we jou een aantal tips die ervoor zorgen dat je makkelijk in contact blijft met andere mensen en hoe je je in iedergeval niet gaat vervelen.

Maak gebruik van communicatie apps

Tegenwoordig kan je via elke telefoon, tabblad of laptop met iemand in contact komen. Denk bijvoorbeeld aan Skype, Zoom of andere video/bel programma’s. Je kan ook gebruik maken van apps die live communicatie combineren met spelletjes (zoals bijvoorbeeld HouseParty). Met dit soort apps ben je in contact met bijvoorbeeld vrienden of familie en kan je ondertussen ook nog een spelletje doen. Dit helpt enorm tegen eenzaamheid. Je hebt hierdoor namelijk persoonlijk contact en plezier tegelijk.

Persoonlijke ontwikkeling op afstand

Het kan zijn dat je door bepaalde omstandigheden moeilijk ergens heen kunt. Maar dit mag er niet voor zorgen dat jij niet meer aan jezelf kan werken. Wanneer je iets hebt meegemaakt of ergens meezit dan is het belangrijk om hierover te praten. Online therapie kan hiervoor een oplossing zijn. Zo kan je vanuit huis toch met een therapeut in contact komen. Deze technieken bieden extra mogelijkheden voor iedereen.

Verder is het mogelijk om op afstand ook bijvoorbeeld jezelf te ontwikkelen o.b.v. skills. Denk bijvoorbeeld aan een taalcursus die je online kan volgen. Of een live webinar die veel wordt aangeboden via internet over allerlei onderwerpen. Wat je ook kiest, er is vaak altijd wel wat te vinden. Via deze sessies kom je vaak ook in contact met anderen waardoor je gemakkelijk verder kan en eventueel kan sparren over van alles en nog wat. Voor ondernemers is dit een mooie optie wanneer zij bijvoorbeeld niet te veel tijd kwijt willen raken aan bijvoorbeeld reizen, of de kosten van benzine, OV of parkeergeld. Dit soort dingen kunnen veelal opgelost worden via online sessies.

Wees creatief

Je kan op een creatieve manier toch in contact blijven met alle bovenstaande gegeven tips. Het is belangrijk om in contact te blijven met mensen. Je leert hierdoor nieuwe mensen kennen, jezelf beter kennen en je weet zo sneller welke richting je op wilt. Dit kan natuurlijk per fase in je leven verschillen. Het is daarom belangrijk om altijd even terug te koppelen en uit te zoomen wat je precies wilt en hoe je dit gaat aanpakken.

Leave a comment