Wees eens creatief met een MDF plaat

Met MDF plaat kun je veel doen. Je kunt er een kast mee maken. Of een muurtje. Je kunt MDF plaat gebruiken als afwerkingsmateriaal wanneer je geïsoleerd hebt op zolder. Maar je kunt er nog veel meer mee. Je kunt er namelijk heel creatieve dingen mee maken. Ook als je zelf niet heel creatief bent. Op internet vind je, na een korte zoektocht, misschien wel precies die bouwtekening voor die speciale kast of voor het raceautobed voor je zoon of dochter. Wanneer je deze beschrijvingen goed volgt, zet je zelf een kast of een bed in elkaar. Een goede lik verf erop en je hebt een prachtig nieuw item in huis!

Maak een raceauto- of boomhutbed

Kinderen willen graag iets bijzonders in hun kamer. En daar kan jij, met een flink stuk MDF plaat, zelf voor zorgen. Je zoekt een bouwtekening of je ontwerpt zelf een raceauto- of boomhutbed. Neem er rustig de tijd voor en heb vooral niet het idee dat je dit even in een middagje maakt. Ook heb ik het hier natuurlijk alleen over de ombouw van het bed. Er zijn prima lattenbodems te koop voor niet al te veel geld. Die ga je natuurlijk niet zelf maken. Door zelf een ontwerp te maken, kun je precies de maten aanhouden die passen in de kamer van je kind. Maar vergeet ook jezelf niet in dezen. Jij bent waarschijnlijk degene die het bed moet afhalen en opmaken. Je moet er dus wel gemakkelijk bij kunnen!

Een puzzel maken van MDF plaat is leuk!

Heeft je zoon of dochter een mooie tekening gemaakt? Dan is het wel een leuk idee om daar weer een puzzel van te maken. Dit doe je door de tekening te projecteren op een flink stuk MDF plaat. Je neemt de lijnen, de kleuren en alles wat erbij komt over op de plaat en je zaagt de plaat, met een decoupeerzaag, in stukken. Deze stukken schuur je langs de kanten even om splinters tegen te gaan en daarna lak je ieder stuk af. Een perfecte puzzel!

Deze platen bestel je gemakkelijk online

Als je, net als ik, in een kleine personenauto rijdt, is het praktisch onmogelijk om die grote MDF platen zelf te vervoeren. Of je moet al een aanhanger regelen natuurlijk. Veel handiger is het om de platen bij je thuis of op je werk te laten bezorgen. Kun je niet wachten? Dan zijn er 48 (!) afhaallocaties in heel Nederland waar jij, met je geleende bus of aanhanger naartoe kunt.

Leave a comment