Maak gebruik van jouw talenten!

Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten. De een bakt de meest heerlijke koekjes, de ander heeft een fluweelzachte zangstem, en weer een ander kan verhalen schrijven die je meeslepen. Weer iemand anders is bijvoorbeeld heel goed in een bepaalde sport of in schilderen. Zo hebben we allemaal onze eigen goede kwaliteiten. Maar het jammere is dat hier niet altijd gebruik van wordt gemaakt. Ontzettend zonde als je het mij vraagt. Het is namelijk belangrijk dat je jezelf altijd blijft waarderen, dus ik wil je bij deze aanmoedigen om je talenten te laten zien!

Geef een optreden!

Ben jij heel goed in zingen of in het bespelen van een instrument, maar laat je dit eigenlijk nooit aan iemand horen? Omdat je het zelf niet uitzonderlijk goed vind of omdat het simpelweg nooit in je opkwam en je het gewend bent op je eigen kamer te doen met de deur dicht? Probeer het eens in de spotlight! Doe mee aan een wedstrijd of organiseer je eigen optreden op een feest. Haal er een goede lamp bij en kijk naar bijvoorbeeld een rookmachine huren zodat het hele plaatje compleet is. Wie weet word je wel ontdekt!

Geef je kunst een publiek

Of je nu prachtige natuurgetrouwe tekeningen maakt, abstracte schilderkunst of bijvoorbeeld gedichten schrijft of romans, jouw kunst verdient het om gezien te worden. Misschien ben je verlegen, maar uiteindelijk is het toch heerlijk als mensen jouw harde werk waarderen. Kijk dus eens wat je kan doen om dit met meer mensen te delen! Hang je tekeningen op op je werk of verkoop prints online, stuur je boek naar een uitgeverij of doe mee aan een wedstrijd. Ook al gebeurt er verder niks mee, voelt niks zo fijn als waardering krijgen voor iets waar je je hart en ziel in hebt gestopt.

Doe een workshop!

Misschien heb je wel ergens aanleg voor, maar wil je het talent eerst nog verder ontwikkelen. Want ergens natuurlijk goed in zijn betekent natuurlijk niet dat al het mooiste uiteindelijk ook veel oefeneing nodig heeft, en hard werken. Heb je een talent wat je verder wil ontwikkelen maar weet je zelf niet hoe? Neem een lesje of doe een workshop! Zo leer je van een expert hoe je jouw natuurlijke aanleg nog verder kan ontwikkelen. De mooiste en beste resultaten komen voort uit een combinatie van talent én heel hard werken. Dus schrijf je in voor een workshop koken of schilderen en iedereen staat straks versteld van hoe snel je jezelf verbeterd hebt!

Leave a comment