Leren lopen op hakken

Op hakken lopen is niet voor iedereen weggelegd. Toch is het ook echt een kwestie van oefenen en oefenen. Je wordt er helaas niet mee geboren. Ook kan de een op hakken lopen na 1 avondje oefenen, terwijl de ander hier avonden over doet. Om dit proces van oefenen iets minder lang te laten duren, geven wij je graag wat tips die je zullen helpen bij het leren van lopen op hakken.

Pijn

Het is een feit dat het in het begin niet iets iets wat als fijn ervaren wordt. Het zal even pijn gaan doen. Denk aan de pijn die je hebt bij het inlopen van je nieuwe schoenen. Het is een feit dat dat pijn doet en dat je er gewoon even doorheen moet. Wel is het goed om rekening te houden bij de soort hak die je kiest voor jouw inloopproces. Knellen ze al bij het passen? Dan is het niet erg tactisch om deze hakken aan te schaffen terwijl je het nog moet leren. De kans is uiteraard ook erg groot als ze bij het passen al niet lekker zitten, je ze in je kledingkast laat weg stoffen en nooit meer aandoet. Wel is het goed om te weten dat hakken strak moeten zitten, maar niet te strak. Je voelt zelf wel aan wat goed zit. Zo niet, vraag dan even advies een de winkelmedewerker in de winkel.

Extra grip

Als je het gevoel hebt dat je niet goed in de hak zit met je voet, heb je geen grip en zal het lopen ook extreem lastig gaan. De perfecte oplossing hiervoor zijn zooltjes. Een antisliprandje zorgt ervoor dat je stopt met glippen en je je volledig kan focussen op de beweging de je maakt als je loopt op hakken. Daarbij is slippen in je hak ook gevaarlijk. Je kan een flinke smak maken als je even niet oploopt en binnen no-time met je hele voet uit je hak zit. Zooltjes zorgen er niet alleen voor dat je niet slipt in je hak, maar ook voor extra versterking. Het kan de hak een stuk comfortabeler maken en dat is erg belangrijk. Zorg dat je een goed paar hakken aanschaft voor het oefenen. Een Peter kaiser paar is hier ideaal voor. Het Peter kaiser assortiment is erg breed wat ervoor moet zorgen dat jouw oefen hak er wel tussen moet zitten. Check de website van Van Arendonk eens en begin met speuren.

Oefenen

Als je de basis een beetje onder de knie hebt, is het een kwestie van oefenen en oefenen. Je moet blijven oefenen. Zoals al eerder benoemd werd heeft de een meer oefening nodig dan de ander. Hier is ook niets mis mee. Doe dit op je eigen tempo en overhaast niets.

Leave a comment