Investeer in vouwkratten en help mee aan een groener milieu

Het wordt voor iedereen steeds belangrijker om ecologisch verantwoord te kopen. Zo dragen wij allemaal ons steentje bij om onze planeet een stukje groener te maken. Dit hoeft ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je hoeft er niet meteen radicaal voor te kiezen om geen vlees meer te eten. Dan maak je het jezelf wel erg lastig. Gelukkig kunnen wij wel hele kleine stappen nemen om alsnog tot een verantwoorde levensstijl te komen. Zo kocht ik vroeger haast altijd wel een plastic tas in de supermarkt. Maar dit is helemaal niet nodig. Ik heb daarom ook besloten om te investeren in een aantal vouwkratten en kunststofbakken. Door een aantal kunststof bakken altijd in mijn auto te hebben weet ik zeker dat ik nooit meer een tasje hoef te kopen. Ik ga ook geen grote boodschappen tassen meer gebruiken. Ik zal alleen nog maar vouwkratten gebruiken.

De voordelen van vouwkratten

Naast dat het enorme veel plastic scheelt zijn vouwkratten ook nog eens superhandig. Je hebt verschillende soort vouwkratten. De standaard vouwkratten, vouwkratten met handvaten, maar ook vouwkratten die speciaal gemaakt zijn voor het zware til werk. Hoe vaak is het handvat van uw plastictas al gescheurd? Het gebeurt mij veel te vaak. Dit zal niet meer gebeuren nu ik vouwkratten heb, zeker niet als ze wat extra gewicht aan kunnen. Daarnaast zijn de vouwkratten ontzettend makkelijk mee te nemen, gemakkelijk op te bergen, en kunnen ze op elkaar worden gestapeld. Een vouwkrat is simpelweg een functionelere, verantwoorde, plastic tas. De vouwkratten gebruik ik daarom als vervanging van mijn plastic tasjes en neem ik altijd met mij mee als ik boodschappen doe. Ook heb ik geïnvesteerd in kunststof bakken. Deze zijn minder goed geschikt om bijvoorbeeld boodschappen mee te doen, maar toch ook ontzettend nuttig.

De ouderwetse kunststof bak

Kunststof bakken gebruik ik als ik mijn spullen voor een langere tijd wil opslaan. Ook gebruik ik heel soms een kunststof bak als ik iets heel zwaars wil gaan verplaatsen. Mijn vouwkratten kunnen heel veel gewicht aan, maar ze zijn niet zo sterk als mijn kunststof bakken. Ook deze zijn in verschillende maten beschikbaar. Als u ook wilt afstappen van plastic tasjes raad ik het aan om een aantal bakken en vouwkratten aan te schaffen. Op ten duur kost het veel minder dan plastic tasjes, ze zijn ontzettend sterk, en gemakkelijk te gebruiken. Zo draagt ook u uw steentje bij om de wereld wat groener te maken.

 

 

Leave a comment