Een goede parasol vinden die perfect past in jouw tuin? Het lukt met deze tips!

Een goede parasol is een onmisbaar item in je tuin in de lente en zomer. Niet alleen kan een parasol bescherming bieden tegen de zon, ook draagt een parasol enorm bij aan de sfeer in je tuin. Kies je voor de juiste parasol? Dan geeft deze een knus en warm gevoel aan deze plek in je tuin. Ook houdt de parasol de warmte vast, waardoor je ook ‘s avonds buiten nog lekker kunt genieten in de lekkere zomerlucht. Maar hoe kies je nu de juiste parasol voor jouw tuin, terras of balkon? In dit artikel lees je welke vragen jij jezelf moet stellen om altijd de juiste parasol te kunnen vinden!

 

Voor welk soort parasol kies je?

Allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf nagaat welk type parasol past bij jouw tuin en je persoonlijke wensen. Kies je voor een staande of een zwevende parasol? Veelal is een zweefparasol beter geschikt voor kleinere tuinen en balkons, maar er zijn ook staande parasols die niet teveel ruimte in beslag nemen. Kijk goed naar de ruimte die je beschikbaar hebt voor de parasol en of de parasol niet te aanwezig zal zijn in de tuin wanneer je kiest voor een staand model.

 

Welke vorm parasol kies je? 

Stap twee is het kiezen van de juiste vorm parasol. Hierbij kun je kiezen uit een ronde of een vierkante parasol. Dit is niet alleen kwestie van smaak, maar er komen ook praktische voor- en nadelen bij kijken. Voor het plaatsen van de parasol boven een eettafel kun je beter kiezen voor een ronde vorm parasol, deze is gemakkelijker in te klappen boven een tafel. Een vierkante parasol is echter beter tegen een muur te plaatsen. Ook geeft een vierkante parasol met dezelfde afmetingen als (de diameter van) een ronde parasol naar verhouding een grotere schaduwplek dan een ronde parasol. Heb je een vierkant terras? Kies dan voor een vierkante parasol, dit geeft een mooie symmetrische look aan het geheel.  

 

Welk materiaal parasol kies je?

Ga je voor een tuin met een landelijk gevoel? Dan is een parasol waar hout in verwerkt is een goede keuze. Wil je een meer moderne look creëren? Kies dan voor een aluminium parasol. Een parasol van hout is gemakkelijk te matchen met ander meubilair, maar vergt wel meer onderhoud dan een aluminium parasol. Denk hier dus voor jezelf goed over na. 

 

Leave a comment