Cheapassbike: dé tweedehands merkfiets voor een prikkie

Sinds september studeer ik aan de Haagse Hogeschool. Vanaf mijn ouderlijk huis was dat dagelijks totaal drie uur reizen, uit en thuis. Eerst dacht ik nog dat ik mijn tijd in de trein wel nuttig kon besteden door te werken. Ik kocht een klein formaat laptop en verwachtte wel zo’n beetje klaar te zijn met mijn schoolwerk tegen de tijd dat ik thuis zou zijn. Dat bleek niet te werken. Ten eerste worden de treinen steeds voller. Het kwam regelmatig voor dat ik geen zitplaats had. Bovendien is het vaak erg rumoerig in de trein wat ten koste gaat van mijn concentratievermogen. Ik besloot op kamers te gaan in Den Haag.

Fietsen door Den Haag

Het werd een mooie loft op de langste laan van Den Haag: de Laan van Meerdervoort. Een laan met een lengte van zes kilometer waarlangs 20 rijksmonumenten te bewonderen zijn. Omdat ik graag in de weekenden naar huis ga, had ik mijn Ov-studentenkaart ingesteld voor de weekenden. Tijdens de werkweek was ik dus aangewezen op een fiets. Ik moest dus op zoek naar een zaak met tweedehands fietsen Den Haag. Een check op internet leverde me al snel resultaat: Cheapassbikes. Ik hecht veel waarde aan duurzaamheid. Bij Cheapassbikes dragen zij hun steentje bij als het gaat om duurzaamheid. Verwaarloosde fietsen worden opgekocht bij gemeentes en deze worden volledig gerefurbished. Zo worden er minder fietsen weggegooid. Het gaat om fietsen van Nederlands fabricaat zoals onder andere Gazelle, Sparta en Batavus. Degelijke fietsen die volledig en duurzaam zijn opgeknapt. Het voordeel voor mij is simpelweg dat een tweedehands fiets goedkoper is dan een nieuwe fiets.

Online bestellen

Het gaat om A-merken met een maand garantie. Het betreft geregistreerde anti-diefstalfietsen. Je kunt online bestellen en de fiets wordt gratis binnen twee dagen bij je thuisbezorgd. Op de site kun je aanklikken welke eigenschappen je zoekt, dus waar jouw fiets aan moet voldoen. Je kunt ook een prijscategorie aangeven. Vergeet niet om ook even te kijken naar het formaat dat de fiets moet hebben. Ik had een paar vragen en nam contact op met de klantenservice van Cheapassbikes en werd deskundig te woord gestaan. Nadat ik mijn bestelling had ingevoerd, ontving ik direct een bestelbevestiging. De fiets werd vervolgens naar mijn wensen in orde gemaakt en overgedragen aan de bezorgservice. Vanaf dat moment kon ik mijn bestelling via een tracker volgen. Binnen twee dagen stond mijn fiets voor de deur, met het zadel al op de juiste hoogte! Het framenummer staat op de factuur. Die moet ik goed bewaren; het is het eigendomsbewijs en kan ik gebruiken mocht de fiets onverhoopt gestolen worden.

Leave a comment